Mooiste Dobermann van Nederland woont in Vinkel

Vinkel (Maasdonk): Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Dobermannclub op 23 maart jl. is het Dobermann teefje, Semper Fidelis I’m The One Issey, van Aard van Lokven en Brigitte Schellekens uit Vinkel uitgeroepen tot mooiste Dobermann Teef 2012.

Semper FidelisDoor mee te doen aan schoonheidswedstrijden, zgn. hondententoonstellingen, kun je punten winnen van de Nederlandse Dobermannclub. Op deze tentoonstellingen wordt door gediplomeerde keurmeesters gekeurd die vervolgens alle honden een kwalificatie geeft.

De honden  die de keurmeester het mooiste vind en die aan de rasstandaard voldoen krijgen een plaatsing. Hoe hoger de kwalificatie en hoe hoger de plaatsing, hoe meer punten de hond verzamelt.

 Het jaar 2012 was tot aan de laatste tentoonstelling spannend. Een echte nek aan nek race.
De tegenstander had meer deelnames in 2012 maar kon uiteindelijk Semper Fidelis I’m The One Issey niet verslaan.
De laatste tentoonstelling van 2012 werd overigens gekeurd door een streekgenoot, ook een Brabander dus.

Deze nog vrij jonge, maar wel gerespecteerd keurmeester Maarte Nuijen komt uit Nistelrode. Ook hij gaf aan Issey de meeste punten waardoor Issey officieel de titel kreeg:
DVIN (Nederlandse Dobermannclub) Jaarprijs Winnares Exterieur 2012

Naar alle waarschijnlijkheid zal Semper Fidelis I’m The One Issey nog meer titels in de wacht slepen in de toekomst. Ze behaalde al al punten voor Kampioentitels in diversen landen, o.a. Nederland, Duitsland, België en Luxemburg en tijdens de Wereldkampioenschappen in 2011 een 4de plaats wist te behalen in Parijs n en in 2012 een 3de plaats in Salzburg. Dit alles op jonge leeftijd.

Tijdens de Opendag van ‘het Soperse Bos’ op 16 juni 2013 in Vinkel is Issey te bewonderen! (redactie)

Bron:Thuis in het nieuws